STARTA IGÅNG ETT NYTT LAG

Hoppas du får den stora äran att starta igång ett nytt lag och få vara med från början på denna långa härliga resa.

Här kommer lite tips!


Snyggt reklamblad om nya laget

Fixa ett snyggt reklamblad för ditt nya lag. Är du ingen van dataanvändare finns det säkert någon du kan ta hjälp av.


Webbsida

Starta en webbsida för ditt nya lag och lägg upp träningstider, kontaktuppgifter m.m. I många föreningar finns redan en vald som alla lag använder.

Vi har använt oss av Laget.se som funkat jätte bra, som även är suverän att ha som app i mobilen.


Sprid inbjudan

Sedan gäller det att sprida din information, ta hjälp av dagens all teknik som t.ex. Facebook, mail, web. Använd även gammal metod som lappar på skolor, mataffären i närheten, gymnastiksal…..

Sedan gäller det att hålla tummarna att spelarna kommer.


Föräldramöte

Efter några träningar kan det vara bra att bjuda in föräldrarna till ett möte. Berätta vilka Ni i ledarstaben är, vad Ni har för önskemål angående föräldrar se sidan Föräldrar och berätta om föreningen t.ex. arbetsförpliktelser, medlemsavgifter m.m. Välj ut kontaktföräldrar och samla in kontaktuppgifter.


Informationsspridning

Tack vare all teknik som finns idag så underlättar det arbetet med att sprida information enormt för en tränare.

  • Webb

Att ha en webbsida för laget där all information finns tillgänglig underlättar för alla. Då vet föräldrar att de inte missar någon information pga. av att någon spelare glömt att lämna någon lapp till sina föräldrar osv. Vissa lag har även en SMS funktion och app knuten till webbsidan.

  • Facebook

Vi har även en Facebook grupp som föräldrar/ledare laddar upp kort och skriver allt möjligt. MEN det är webbsidan som det viktiga läggs upp på.


Frånvaro

Jag tycker man ska lära spelarna/föräldrar att ALLTID meddela frånvaro vid träning och match redan från början, det är svårare att efter några säsonger när man börjar spela mycket matcher ska börja med det då. Med dagens teknik är det lätt att meddela du har telefon, mail, SMS, webbsida, appar. Bra om Ni även lär dem att det är bra om de meddelar "varför", så man vet om de är sjuka eller bara är iväg på annat så man vet att de finns tillgängliga på nästa match.

LEDARSTAB | REGLER I LAGET | TRÄNA SITT EGET BARN