Jag beundrar dagens domare och tycker även synd om dem. Idag är miljön under en match bedrövlig för många domare.

Det kan vara en pojkmatch för sju åringar och föräldrar och även tränare skriker negativa saker till domaren tex. att de ska blåsa, att det är fel dömt, vad f-n domaren….. m.m.


Men herregud vad håller vi på med, här spelar barnen fotboll för det ska vara kul, så är det vi vuxna som skapar en tråkig och negativ miljö.

Vi är ju inte ens på planen och spelar. Tänk vad ont det gör i några barns hjärtan när de hör sina mammor/pappor står och skriker på sidan av planen.


Utan domare kan vi inte spela matcher och oftast är det barn själva som ställer upp i de lägre årskullarna och dömer. Jag förstår att det är ont om domare, inte vill en 12 åring som börjat dömt och få utså vuxnas dåliga beteenden utsätta sig för detta frivilligt.


Usch, skäms!


MEN som tränare kan vi i alla fall försöka styra våra föräldrar och oss själva som tränare att under våra matcher ska det vara en trevlig atmosfär för våra barn att spela fotboll i.


Det ska ju vara en härlig, positiv stund när våra barn får göra något som de längtar efter, att få spela match.


Så jätte jätte viktigt att informera ERA föräldrar att de ska sköta sig under matcher så deras barn blir stolta över sina föräldrar.