LEDARSTAB

Att vara flera som hjälps åt att sköta ett lag är toppen.

• En eller flera som är tränare som sköter träningar och matcher

• Lagledare som t.ex. sköter hemsida med all information, matchprotokoll m.m

• Kontaktföräldrar som sköter utdelning av lotter, insamlingar m.m

• Sponsoransvarig


Tränare

Det ultimata för en tränare är om man bara kan lägga sin kraft på att utveckla spelarna i fotboll och slipper dela ut lotter, sköta webbsida, jaga sponsorer och dylikt. Jag tog på mig tränarrollen och fick sedan hjälp av andra föräldrar under åren. Vi var oftast 2-3 tränare. Men jag tog alltid ut laget med samråd av de andra tränarna. Det är skönt att vara flera tränare under träningarna, det är inte bara att sköta övningar, det är även spelare man ska ha koll på som ibland inte är fokuserade och börjar t.ex. hjula eller prata om en film eller knuffas i ledet m.m.

Beroende på hur många spelare man har i laget så behövs ev fler ledare/tränare.


Lagledare

Det är jätte bra att ha en som tar på sig uppgiften att sköta det administrativa tex sköta lagets websida, matchprotokoll m.m.


Kontaktföräldrar

Vi har från början haft 2 st mammor som varit kontaktföräldrar de har delat ut föreningens lotter, gjort arbetsschema vid olika arrangemang som klubben haft och mycket annat. De har gjort ett jättebra jobb och underlättat för oss tränare.


Sponsoransvarig

Om man har en förälder som har mycket kontakter med företag, är det bra att kunna utnyttja den resursen som sponsoransvarig i laget. I föreningar gäller olika föreskrifter gällande sponsorer, en del lag får inte trycka på matchstället osv. Ett sätt att få bra klubbkänsla förutom klubbens overall är t.ex. att skaffa gemensamma t-shirts/tröjor med klubbens namn och där trycka sponsorer för att få in pengar till lagkassan. Det är härligt att se när barn får sin första klubboverall, de blir såååååååå stolta och bär den även i skolan.